Friends from University

2017.08.22

アイルランドとデンマークから可愛い女性お二人が来て下さいました。
Two pretty ladies from Ireland and Denmark, came to Sakura cook!
初めての天ぷら作りに挑戦です。
They tried making Tempura for the first time.


天ぷらコースはお出汁作りからスタートします。昆布と鰹節を使います。
Our Tempura class starts at making Dashi (Japanese traditional soup stock). We use Kombu (Kelp) and Katsuo (Dried bonito flakes) to make Dashi.


鰹節は元々はこのような感じ…木のバナナみたい?
Katsuo is originally like this…Looks like wooden banana?
出汁を作った後は、飾り切りに挑戦です。
After making Dashi, they tried Kazari-giri (Decorative shape).


蒲鉾のスライスから上手に手綱が出来ました!
From a slice of Kamaboko, they made Tazuna rope perfectly!


最後に天ぷらを揚げます!お二人ともお箸使いが上手です。
Finally, it’s time to fry Tempura! Both of them use chopsticks very well.


完成です!いただきます!
All done! Itadakimasu!

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