Tempura dipping sauce

2017.11.05

天ぷらコースでは、初めにお出汁から天つゆを作ります。
At the beginning of the tempura course, we make Tempura dipping sauce from the Dashi, Japanese traditional soup stock.


昆布と鰹を使ってお出汁を取ります。
Make the soup stock with kelp and bonito.


お客様の地元では、鰹は魚の餌にしか使わないそうで、驚きました!
I was surprised that bonito is used only as a fishing bait in their local area!
でも出来上がった天つゆの味は大変気に入っていただけました。よかった!
But they liked the taste of Tempura dipping sauce very much. That was good!


飾り切りと、サラダのお野菜も刻んでいきます。
They also tried cutting decorations for the soup and shredded veggies to make salad.


最後に天ぷらを揚げて、美味しいランチのできあがりです!
Fry tempura at the end, they made beautiful tempura lunch! Well done!

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